Gyakran Ismételt Kérdések

Egy felmérés általában másfél-két órát vesz igénybe, az ingatlan méretétől és állapotától függően.

A felmérés során, az eladó jelenlétében jellemzően nem véleményezem az ingatlant. A szóbeli kiértékelés mindig a felmérés után, a jelenlegi tulajdonos jelenléte nélkül történik.

A Rapid és Alap csomagok díjának kiegyenlítése a felmérés után, a helyszínen történik a kiválasztott fizetési móddal (készpénz vagy azonnali átutalás). Az Extra és Adásvétel csomagok esetén a helyszíni felmérés után a teljes díjazás 60%-a kerül kiszámlázásra. A fennmaradó összeg az elkészült dokumentáció egyeztetése és elfogadása után kerül rendezésre.

A dokumentációk elkészítése a felmérés után legfeljebb 1 hetet vesznek igénybe. Jellemzően hamarabb elkészülnek, de a változó munkaellátottság miatt 7 napot vállalok az összeállításukra.

A vizsgálat mindig előre egyeztetett időpontban, a Megbízó és az Eladó jelenlétében történik. Először az ingatlan külső állapota kerül szemrevételezésre, majd a pince, illetve a tetőtér. Ezek után szemrevételezem a belső állapotot. A szükséges helyeken vizsgálom a fal nedvességtartalmát, valamint hőkamerával ellenőrzöm az esetleges hőhidakat. A burkolatok, felületképzések után a gépészeti berendezések jellemző pontjainak vizsgálata következik.

Mit NEM tartalmaz a felmérés?

  • A felmérés nem minősül tartószerkezeti (statikai) szakvéleménynek. A tartószerkezeti szakvélemény készítése számításokat igényel, valamint egyéb mérnökkamarai jogosultságokhoz is kötött, így díjazása is más kategóriába tartozik.
  • az Extra csomag kivételével részletes, pontos méretfelvétel és tervlapok készítése
  • számításokat igénylő tartószerkezeti (statikai) kérdések megválaszolása (pl. utólagos nyílások kialakítása főfalakban)
  • csak roncsolással (vésés, fúrás) végezhető vizsgálatok
  • eltakart, így szemrevételezéssel nem vizsgálható épületrészek vizsgálata
  • elektromos és gépészeti rendszer üzempróbája, részletes vizsgálata